Selecteer een pagina

Roots in ’t Groen presenteert 1 December a.s.

NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO

By ROEL SPANJERS

Beste roots vrienden en vriendinnen

Na het laatste optreden van HT Roberts (helaas zonder Pascale Michiels die wegens ziekte niet op kon treden) presenteren wij wederom een memorabele artiest bij Roots in ’t Groen: Roel Spanjers.

Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo’n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.

“De Amerikaanse stad New Orleans, ‘The Big Easy’, is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek. De stad was ooit in handen van de Spanjaarden (18e eeuw), daarna van de Fransen, tot Napoleon het aan de kersverse Verenigde Staten verkocht (begin 19e eeuw). Je had er de Afrikaanse slaven met hun eigen ritmes, Franse militaire marsmuziek, Creolen uit Haïti, Gospel-klanken in de kerken, de Blues vanuit omliggende katoenvelden, pianisten in de bordelen, de allereerste Jazz op de rivierboten in de Mississippi en later ook de ruige R&B, waar Rock ‘n’ Roll en Soul weer uit voortkwamen. Te veel om op te noemen!”

De NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO is een solo-optreden met piano en zang, maar tevens workshop waarbij Roel vertelt over de muzikale en culturele betekenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John zullen worden belicht. In ieder geval wordt het een sfeervol, informeel optreden waarbij het publiek participeert en vragen kan stellen.

Pianist, Hammond-organist en zanger Roel Spanjers is als professioneel muzikant al vele jaren actief in de Nederlandse ‘Roots’ muziekwereld. Hij speelde, nam op en tourde met uiteenlopende artiesten als: Luther Allison, Smokey Wilson, JW Roy, Terry Evans, Frédérique Spigt, Malford Milligan & The Southern Aces, Dayna Kurtz, Roscoe Chenier en Ricky Koole & Leo Blokhuis. Daarnaast was hij zowel live als in de studio sinds jaar en dag toetsenist en vast bandlid van NORMAAL. Spanjers is sessie-muzikant en free-lancer maar heeft ook een eigen band: Sunset Travelers. In 2006 bracht hij het veelgeprezen solo-album “Birdcatcher” uit.

Wij hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten bij dit concert in de koepelzaal van het Heerenhuys 23 in Geldrop. Helaas ontkomen wij ook niet aan de check met de Corona App. Dus houdt daar rekening mee. Hopenlijk is dat voor jullie geen reden om thuis te blijven. De zaal is open om 20.00 uur, aanvang concert 20.30 uur. En de pet gaat nog steeds rond (bijdrage minimaal 5,00 euro).

Het verdere programma

5 januari 2022, Verbaak en Van Bijnen.

2 februari 2022 Ted Russell Kamp

Wij hebben er zin in en hopen jullie allen persoonlijk weer te kunnen begroeten op 1 december. Tot dan.

Met muzikale groet